Iron Trust d.o.o. Beograd – Startegija razvoja e-Uprave

0 Comments

U organizaciji Društva za informatiku Srbije, Privredne komore Srbije – Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo i  Privredne komore Beograda – Udruženja Informatiče delatnosti, održan je okrugli sto na temu Nacrta strategije razvoja e-Uprave i Akcionog plana za period 2015-2018.

Skup je kao voditelj otvorila gospođa Jelena Jovanović, sekretar Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo PKS, a  svojim uvodnim izlaganjima gospodin Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije i gospodin Nikola Marković, predsednik Društva za informatiku Srbije. U radu ovog okruglog stola su učestvovali predstavnici Vlade Srbije, raznih institucija, preduzeća, IT kompanija, kao i mnogi drugi zainteresovani učesnici.

Sagledana je neophodnost formiranje autoritativne institucije direktno odgovorne premijeru, u čijoj nadležnosti bi se nalazilo sprovođenja ove strategije. Naglašena je bitnost postojanja uređenih nacionalnih registara kao osnovnog preduslova za funkcionisanje elektronskih servisa, uz obezbeđivanje finansijskih resursa za sprovođenje Akcionog plana i primenu novih internet tehnologija.

Predstavnici kompanije IRON TRUST d.o.o. Beograd su i ovom prilikom, uzeli učeće u radu ovog okruglog stola.

Startegija_eRazvoj_11122014