Konferencija e-Razvoj 2014.

0 Comments

Konferencija e-Razvoj 2014.
Udruženje e-Razvoj je u petak, 28. marta 2014. godine, u restoranu Velika Skadarlija održalo svoju redovnu godišnju konferenciju. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Stubovi razvoja Informacionog društva“. Ideja organizatora, da kroz 20 interesantnih petominutnih predavanja prikaže iskustva svih činioca u sferi informacionog društva u Srbiji, potpuno je uspela. Na vrlo neobičan način i bez promocije sopstvenih biznisa i kompanija, svoje stavove su izneli predstavnici države i menadžeri najvećh kako domaćih, tako i stranih IT kompanija koje posluju u Srbiji.

Konferencija je uspela da prezentacijom iskustava dokazanih stručnjaka i lidera informacionog društva u Srbiji ukaže na aktuelno stanje IT struke, kao i na perspektive koje IKT ima. Primena tih iskustava je upravo u rešavanju problema sa kojima se svi srećemo u svakodnevnoj poslovnoj praksi.

Glavne primedbe koje su izlagači izneli su se, uglavnom, odnosile na neuređenost okruženja i atmosferu u samoj privredi, sa akcentom na zakonske okvire i regulative čije je donošenje i usvajanje jako sporo.

Što se pozitivnih kritika tiče, one su bile upuće na kvalitetno udruživanje i sinergiju u poslu, kada je IT sektor u pitanju.

Kompanija Iron Trust d.o.o. Beograd je svojom prezentacijom na konferenciji htela da da doprinos stvaranju pozitivnije atmosfere u poslovanju u Srbiji, govoreći iz aspekta kompanije koja je primer uspešne strane investicije u Srbiji.